VoIP telefonie

VoIP staat voor Voice Over IP. Bellen via internet, in duidelijke taal. Je telefoonnummer zit hiermee niet meer ‘vast’ aan een vaste locatie zoals bij een analoge lijn of een ISDN-lijn. Met VoIP kun je het nummer overal, waar internet is, gebruiken. Je bent hiermee maximaal flexibel en het is goedkoop. Zo is bellen tussen verschillende vestigingen zelfs helemaal gratis en een lokale telefooncentrale is niet meer nodig.

voip telefonie

Hoe werkt VoIP?

Bij VoIP is er geen sprake meer van een fysieke kast die aanwezig moet zijn. De software draait namelijk in een datacenter dat goed beveiligd is.

Door middel van een internet-verbinding is er continu een connectie tussen de telefoon en het datacenter. Zo zit u niet vast aan één vaste plek maar kunt u overal waar internet is, gebruik maken van telefonie.

Schaalbaar en locatieonafhankelijk

Het toevoegen van een telefoon voor een nieuwe medewerker is net zo eenvoudig als het aansluiten van een computer. U kunt moeiteloos opschalen naar meer gebruikers en alles is in een handomdraai geregeld. Daarnaast maakt het niet uit waar het telefoontoestel komt te staan. Zolang het toestel op internet is aansloten kunt u het op een zelfgekozen plaats neerzetten. Ook als u gebruik maakt van meerdere locaties kunt u eenvoudig opschalen en bent u niet afhankelijk van de locatie.

Onze klanten aan het woord

Onze medewerkers kunnen nu overal agenda’s en mail inzien en dat wordt allemaal op afstand beheerd, super geregeld.

Alle PC’s vervangen door nieuwe en voorzien van de juiste software, inclusief specifieke (web)applicaties en gelijk over gegaan naar VoIP telefonie. Dit was niet de eerste opdracht en zeker niet de laatste!

De verhuizing was een mooie gelegenheid om de mail te migreren naar Microsoft Office365 Online. Geheel naar tevredenheid verlopen.

Alle PC’s naar Windows 7 gemigreerd en de data en mail naar Office 365 overgezet. Door ook het beheer uit te besteden aan ONB-ICT, heb je er geen omkijken naar.

Met de migratie naar Microsoft Enterprise E3 is ons bedrijf helemaal klaar voor de toekomst. Veilig (samen)werken voor al onze gebruikers!

ONB-ICT heeft onze verouderde mailomgeving overgezet naar Office365. Nu de mail volledig in de cloud draait, zijn binnenkort ook alle bestanden aan de beurt.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?