Cloud Diensten

Werken in de Cloud. Je hebt het vast vaker gehoord, maar wat is het nu precies? Simpel gezegd betekent het dat je werkomgeving of complete netwerk op je eigen stukje server draait, in een goed beveiligd datacentrum. De lokale server is hiermee overbodig. De programma’s waarmee je werkt en de bestanden die je hebt, kun je vanaf elke computer, tablet of smartphone gebruiken. Mits er internet is natuurlijk. In het gebruik merk je geen verschil. In het onderhoud en de beveiliging wel. Je maakt namelijk automatisch gebruik van de laatste updates en de nieuwste beveiligingsmethodes. Daar hoef je helemaal niets aan te doen.

Cloud diensten

Online werkplekken

Overal kunnen werken alsof je op de zaak bent? Tijdelijk een extra werkplek nodig of juist wat minder? Geen probleem. Wanneer je werkplekken online inricht, ben je super flexibel. En ook nog eens altijd up-to-date en heel goed beveiligd. Wij richten jouw online omgeving in precies zoals het voor jouw bedrijf fijn is. Met de programma’s die jij gebruikt, ingedeeld zoals jij het wilt hebben. Voor een vast bedrag per maand per werkplek weet je precies waar je aan toe bent. Wij zorgen ervoor dat het werkt en dat het blijft werken. Kun jij met leuke dingen aan de slag.

Vrouw die thuis werkt alsof ze op kantoor zit met een online werkplek
E-mail op je telefoon, beveiligd in de cloud met Office365

Microsoft 365

Met Microsoft 365 heb je je eigen stukje server in de Cloud. Het gebruik van alle bekende Office programma’s zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook, SharePoint en Exchange Online, blijft hetzelfde. Alleen staan de bestanden nu niet op jouw computer of lokale server. Maar in jouw eigen stukje server in de Cloud, zodat je er vanaf elke plek op aarde bij kunt. En met welke computer, tablet, Mac of smartphone dan ook. Microsoft 365 synchroniseert e-mail, contactpersonen en agenda’s realtime op verschillende apparaten waardoor je altijd over de laatste versie van bestanden beschikt. Zolang er internet is, kun jij aan het werk. Waar en wanneer je maar wilt. Met automatische updates, back-ups en beveiliging, ben jij in één klap klaar voor een goede en veilige online werkplek.

Back-ups

De perfecte back-up is betrouwbaar en zo recent mogelijk. Het zorgt ervoor dat je bedrijf kan doordraaien wanneer data (onbedoeld) is verwijderd, verloren is gegaan of is gestolen. Denk bijvoorbeeld aan brand, ransomware of foutief verwijderde bestanden. Hoe fijn is het als je kunt vertrouwen op een feilloos ingeregelde back-upvoorziening? De data worden uiteraard versleuteld in de Cloud bewaard of veilig in Europese datacentra. Op het gebied van Disaster Recovery Services werken wij nauw samen met diverse gerenommeerde leveranciers. Hiermee heb je de garantie op een snel herstel na een calamiteit. Dat kan zelfs al binnen 6 seconden! Dat geeft een hoop rust.

Backups van je hele systeem in de cloud
voip telefonie

VoIP telefonie

VoIP staat voor Voice Over IP. Bellen via internet, in duidelijke taal. Je telefoonnummer zit hiermee niet meer ‘vast’ aan een vaste locatie zoals bij een analoge lijn of een ISDN-lijn. Met VoIP kun je het nummer overal, waar internet is, gebruiken. Je bent hiermee maximaal flexibel en het is goedkoop. Zo is bellen tussen verschillende vestigingen zelfs helemaal gratis en een lokale telefooncentrale is niet meer nodig.

Onze klanten aan het woord

Onze medewerkers kunnen nu overal agenda’s en mail inzien en dat wordt allemaal op afstand beheerd, super geregeld.

Alle PC’s vervangen door nieuwe en voorzien van de juiste software, inclusief specifieke (web)applicaties en gelijk over gegaan naar VoIP telefonie. Dit was niet de eerste opdracht en zeker niet de laatste!

De verhuizing was een mooie gelegenheid om de mail te migreren naar Microsoft Office365 Online. Geheel naar tevredenheid verlopen.

Alle PC’s naar Windows 7 gemigreerd en de data en mail naar Office 365 overgezet. Door ook het beheer uit te besteden aan ONB-ICT, heb je er geen omkijken naar.

Met de migratie naar Microsoft Enterprise E3 is ons bedrijf helemaal klaar voor de toekomst. Veilig (samen)werken voor al onze gebruikers!

ONB-ICT heeft onze verouderde mailomgeving overgezet naar Office365. Nu de mail volledig in de cloud draait, zijn binnenkort ook alle bestanden aan de beurt.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?