Projecten

In de afgelopen 20 jaar hebben wij veel verschillende projecten mogen doen voor zeer uiteenlopende bedrijven. Hieronder een greep uit deze projecten en werkzaamheden.

logo-volksuniversiteit-den-haag

Volksuniversiteit Den Haag

Voor de Volksuniversiteit Den Haag hebben wij de reeds bestaande Microsoft 365 omgeving overgenomen van KPN. Omdat wij al snel het vermoeden hadden dat de beveiliging binnen de Microsoft 365 omgeving aan verbetering onderhavig was, hebben wij aan de hand van diverse Microsoft 365 security scans een inventarisatie gemaakt en een verbeterplan opgesteld om een hoger beveiligingsniveau te bereiken.

De realisatie van het verbeterplan werd in overleg met de klant uitgevoerd. Dit was ook een goed moment om de bestaande laptop’s op te schonen en opnieuw te installeren, en hebben wij 3 nieuwe Dell laptops geleverd en compleet geïnstalleerd naar de wens van de klant.

Daarnaast hebben wij het bestaande licentiemodel tegen het licht gehouden omdat er op licentievlak ook het een en ander niet in orde was.

De laptops van de klant hebben wij in ons Remote Monitoring & Management programma gezet, zodat de laptops optimaal in de gaten gehouden kunnen worden voor wat betreft de hard- en software, updates en beveiliging.

Ook hebben wij een migratie uitgevoerd van KPN One naar onze VoIP omgeving waarbij ook op dit vlak de nodige verbeteringen doorgevoerd konden worden.

De rust is wedergekeerd bij de klant, en om dat ook zo te houden hebben wij de Microsoft 365 omgeving in beheer genomen, zodat we ook in de toekomst het gewenste veiligheidsniveau kunnen waarborgen.

De Beer verpakkingen

De Beer verpakkingen volledig in de cloud

De Beer Verpakkingen heeft ons benaderd met de vraag of wij een migratie naar Microsoft 365 konden uitvoeren en nieuwe Dell hardware konden leveren. Er werd met verouderde Windows 7 desktops gewerkt welke hoognodig aan vervanging toe waren.

Voor deze klant was er maar eens wens: “wij zijn een bedrijf dat continu aan het werk is, zorg dat we geen hinder hebben van de werkzaamheden”.

Aan de hand van een plan van aanpak en planning hebben wij gefaseerd een migratie van hun Windows server op locatie naar een Microsoft 365 omgeving verzorgd.

De eerste fase was het migreren van de Exchange mailomgeving naar Microsoft 365 en het plaatsen van nieuwe hardware, zodat ze konden blijven werken op server op locatie waar hun administratiepakket Exact op draait.

Daarnaast hebben wij een SharePoint omgeving voor de klant ingericht zodat ze hun gebruikersdata konden overzetten van hun server op kantoor naar de nieuwe Microsoft omgeving.

Toen dit achter de rug was heeft de klant de gang ingezet om hun administratiepakket naar de cloud te brengen, waarna de noodzaak voor een server op locatie weggevallen was.

Vincent-Azie-Schilderwerken

Problemen met laptops en Office365

Problemen met laptops die niet naar behoren functioneren door verouderde hardware en zaken die niet goed geïnstalleerd waren. Daarbij ook problemen de inrichting van Office 365 omgeving, licentieproblemen door de verkeerde abonnementen en licenties. Allerlei zaken die je als ondernemer niet kunt gebruiken binnen je bedrijf. Snelheid was geboden en de belangrijkste zaak was dat de werkzaamheden liever niet verstoord mochten worden. In samenspraak hebben wij met het schildersbedrijf een plan van aanpak gemaakt om de werkzaamheden uit te voeren. Zo gezegd, zo gedaan gingen wij binnen enkele dagen op vrijdag bij dit bedrijf aan de slag en zijn we bezig geweest om de laptops helemaal opnieuw op te bouwen. Er werd direct gestart met het aanpassen en klaarmaken van de Office 365 omgeving met behulp van de juiste licenties om alle verbeteringen aan te kunnen brengen. Ook is er een goede backup ingericht, remote monitoring geïnstalleerd en voorzien van Kaspersky Endpoint Security. Zo kon er maandag ochtend direct gestart worden met de laptops.

logo-luna-schoonmaakservice

ICT uitdagingen bij Luna Schoonmaakservice

Vanwege problemen met de huidige telefonie omgeving hebben wij voor Luna Schoonmaakservice een succesvolle migratie uitgevoerd naar het platform van onze VoIP telefonie partner. Maar er bleken meer uitdagingen te zijn op ICT gebied. Na een inventarisatie hebben wij bij deze klant ook verbeteringen aangebracht in de centrale opslag en de externe bereikbaarheid daarvan, hebben wij een beveiligingscamera geplaatst en geïmplementeerd in het netwerk zodat de videobeelden bewaard en bekeken kunnen worden, en is een deel van de mailomgeving gemigreerd naar Microsoft 365. Ook hebben wij samen met een partner een nieuw CRM pakket (Teamleader) geïmplementeerd.

logo-auto-dobbe

Nieuwe PC's en migratie van Windows 7 naar Windows 10

ONB Networks heeft voor onze klant, autobedrijf Dobbe in Leidschendam, rond de kerst 2019 nieuwe Windows 10 PC’s en monitoren geleverd en geplaatst, waarbij alle oude Windows 7 PC’s uitgefaseerd zijn. Alle data en mail is overgezet naar de nieuwe PC’s. Aangezien de dienstverlening van onze klant niet verstoord kon worden, is de totale migratie verspreid over 2 dagen waarbij rekening is gehouden met doorlopende operationele processen. Daarnaast moesten diverse bedrijfskritische automotive applicaties goed getest worden op de nieuwe Windows 10 omgeving. Ook deze klant is op tijd gemigreerd naar Windows 10 vanwege het end-of-life moment van Windows 7 in januari 2020.

logo-regiocoop

Verhuizing en nieuwe hardware voor RegioCoöp

ONB Networks heeft voor onze klant RegioCoöp in augustus de verhuizing van hun ICT omgeving naar een nieuwe locatie aan de Louis Braillelaan in Zoetermeer gecoördineerd en gerealiseerd. Het betreft 10 werkplekken en randapparatuur, welke wij op de nieuwe locatie volledig ingericht hebben, maar ook voor een groot gedeelte voorzien hebben van nieuwe computers en monitoren.

logo-actie-leer-netwerk

Migratie naar Office 365 en SharePoint voor Actie Leer Netwerk

Actie Leer Netwerk heeft ONB Networks gevraagd een volledige migratie uit te voeren van hun bestaande mailomgeving bij een hostingprovider. Deze mailomgeving gaf veel problemen en moest nodig gemoderniseerd worden, waarbij de keuze viel op Office 365. Na enige voorbereiding is de migratie in januari 2019 succesvol uitgevoerd en werkt Actie Leer Netwerk voor wat betreft hun mail inmiddels veilig in de Cloud. Op een later tijdstip wordt een SharePoint omgeving gebouwd waarbij ook alle bestanden zullen worden overgezet naar de Microsoft Cloud, zodat het over en weer mailen van bestanden tot het verleden zal gaan behoren.

Projectmanagement

Migratie naar Microsoft Enterprise E3

ONB Networks heeft in oktober 2018 bij een vaste klant, een bedrijf in Antwerpen met 8 werkplekken, opnieuw een grote migratie uitgevoerd. De SBS2011 server is volledig gemigreerd naar Microsoft Enterprise E3, een intelligente oplossing welke het beste uit Office 365, Windows 10 Enterprise en Enterprise Mobility & Security (EMS) in zich verenigd, en waarmee iedere gebruiker op een veilige manier kan (samen)werken. ONB Networks voert het beheer uit, gebruik makende van Intune en Azure, beide onderdelen van de Enterprise omgeving. Daarnaast hebben we alle PC’s vervangen voor nieuwe en snelle PC’s met SSD’s, en is er een Synology NAS geplaatst. De Office 365 Exchange Online omgeving en de NAS worden geback-upt in de Cloud. Ook is de internetverbinding dubbel uitgevoerd, zodat alle online diensten altijd bereikbaar zijn. Opnieuw een bedrijf helemaal klaar voor de toekomst.

logo-riad-administraties-belastingadvies

Updates en upgrades van software en datasnelheid

ONB Networks heeft in mei 2018 bij Riad, een administratie en belastingadvies bureau in Amsterdam het gehele netwerk van PC’s en de server gemigreerd naar een nieuwe en moderne omgeving van Windows 10 en Server 2016. Hierbij zijn het boekhoud- en salarispakket welke serverbased geïnstalleerd is, ook gelijk upgradet naar een nieuwere versie. We hebben nieuwe CAT6 netwerkbekabeling aangelegd, zodat ook de datasnelheid een factor 10 omhoog ging. Met de komst en de integratie van een nieuwe en snellere VDSL verbinding krijgt Riad de ultieme ervaring in snelheid en efficiëntie. Uiteraard is er ook aan beveiliging en back-up gedacht.

logo-rtv-digital-media

Migratie besturingssysteem en mail naar Office 365 bij RTV DigitalMedia

ONB Networks heeft in juni 2017 bij RTV DigitalMedia, een full service digital agency gevestigd in mediastad Hilversum, een grote en succesvolle migratie uitgevoerd van alle PC’s naar Windows 7 waarbij ook alle data en mail naar Office 365 overgezet zijn. Tevens heeft RTV DigitalMedia ONB Networks gevraagd om vanaf dat moment alle beheer op zich te nemen van de cloud- en big dataservers in het datacentrum.

logo-adante-hotel

Inventarisatie en advies voor Andante hotel Scheveningen

ONB Networks is door Andante Hotel in Scheveningen gevraagd om een inventarisatie uit te voeren omdat het hotel regelmatig last heeft van storingen van allerlei aard. Het doel van de inventarisatie is het in kaart brengen van de gehele ICT infrastructuur, de problemen in kaart te brengen en als basis te fungeren voor een inbeheername van de ICT infrastructuur. Tijdens een quickscan bleek al dat de diverse storingen netwerk gerelateerd zijn en veroorzaakt worden door slecht functionerende of verouderde netwerkcomponenten. De uiteindelijk door ons in april 2017 uitgevoerde inventarisatie bracht dit ook feilloos aan het licht en hebben wij naar aanleiding daarvan een verbetervoorstel gepresenteerd.

logo-regiocoop

Verhuizing ICT omgeving, nieuwe hardware en migratie naar Office 365 voor RegioCoöp

Vanwege een verhuizing naar een nieuw pand heeft RegioCoop uit Zoetermeer in januari 2016 ONB Networks gevraagd hun ICT omgeving te verhuizen naar een nieuw kantoor. Deze verhuizing werd gecombineerd met de uitfasering van de remote werkplekken naar een nieuw ingerichte en veilige lokaal ingerichte ICT infrastructuur waarbij niets werd overgeslagen : nieuwe PC’s, printer, NAS en netwerkbekabeling. Dit was een mooie gelegenheid om over te stappen en de mail te migreren naar Microsoft Office 365 Online. Met succes en binnen de afgesproken tijd heeft deze verhuizing en migratie naar ieders tevredenheid plaatsgevonden.

logo-patchbox

Systeemintegrator voor Patchbox

Frits Janssen International Business Development Patchbox GmbH
Om een product als de Patchbox in te bouwen bij klanten, waren wij op zoek naar een systeemintegrator, die de knowhow heeft en de voordelen duidelijk kan maken bij klanten. In Nederland hebben wij deze knowhow gevonden bij ONB Networks. Waarom ONB Networks ? ONB Networks staat open voor nieuwe innovatieve oplossingen ! De klanten van ONB Networks verlangen een Patchkast die netjes opgeruimd is, een patchkast waar geen kabel te lang of te kort is, maar altijd de juiste lengte heeft ! Wij zijn trots om ONB Networks als klant te hebben.

logo-auto-dobbe

Nieuwe PC's, software en VoIP telefonie voor Nissan Dobbe

ONB Networks heeft bij autobedrijf Nissan Dobbe in Leidschendam de computers en het netwerk in onderhoud. Medio 2014 zijn alle Windows XP pc’s vervangen voor nieuwe pc’s voorzien van Windows 7 en Office 2010, en heeft ONB Networks alle gangbare Nissan specifieke (web)applicaties geschikt gemaakt en geïnstalleerd.
Juni 2015 heeft ONB Networks samen met telecompartner VoizXL een succesvolle migratie uitgevoerd van hun telefonieomgeving naar een hosted VoIP platform.

Projectmanagement

Advies en verhuizing ICT omgeving

ONB Networks heeft bij een bedrijf in Antwerpen welke gespecialiseerd is in de afhandeling van maritieme verzekeringsclaims de nieuwe netwerkserver (Small Business Server 2003 R2, later 2011) alsmede diverse (multifunctionele) printers en laptops geleverd en geïnstalleerd. Tevens zijn alle bestaande pc’s grondig aangepakt en aangepast op het nieuwe Windows netwerkdomein. De mailomgeving (Exchange Server 2003, later 2010) verzorgt alle intern (Outlook) en extern (Outlook WebAccess) te raadplegen mail. Middels remote beheer wordt het netwerk gemonitoord en actueel gehouden. Begin 2014 heeft ONB Networks alle pc’s vervangen voor nieuwe pc’s voorzien van Windows 7 en Office 2013. Medio 2014 heeft ONB Networks de gehele ICT omgeving verhuisd naar een nieuw kantoorpand en geadviseerd bij de inrichting van de nieuwe infrastructuur.

logo-autohaag-zeeuw

Ondersteuning IT afdeling AutoHaagZeeuw Groep

De AutoHaagZeeuw Groep is een groep van Nissan, Renault en Dacia dealers en Bussiness Centers in de regio Haaglanden en het Westland en heeft 17 vestigingen. ONB Networks ondersteunt de bestaande IT afdeling met allerlei diensten. Dit varieert van het plaatsen van componenten, oplossen van lopende zaken en storingen tot installaties van pc’s, printers, servers en computer- en serverruimtes.

Projectmanagement

Compleet nieuw netwerk voor juridisch adviesbureau

ONB Networks heeft bij een juridisch adviesbureau in Sliedrecht het bestaande bedrade en WiFi netwerk grondig aangepakt en beveiligd. Alle pc’s zijn opgeschoond en voorzien van de laatste updates. Tevens hebben wij diverse nieuwe hardware geleverd en geïnstalleerd. Voor de toekomst wordt nagedacht over de aanschaf van een nieuwe netwerkserver, zodat alle data en mail op een centrale manier wordt gehost en veiliggesteld middels een back-up systeem. Begin 2014 heeft ONB Networks nieuwe pc’s geleverd voorzien van Windows 7 en Office 2013, en de gehele mailomgeving gemigreerd naar Office 365 (Exchange Online).

logo-rtv-company

Nieuwe netwerkserver voor RTV Company

ONB Networks heeft bij crossmedia productiebedrijf RTV Company in Hilversum de nieuwe netwerkserver (Small Business Server 2003) en alle nieuwe pc’s geleverd en geïnstalleerd. Van nul tot multifunctionele en multimediale omgeving waar RTV Company haar kracht en energie uit put. Zowel intern als extern kunnen alle medewerkers van de Media Groep de mail en agenda’s raadplegen. Remote beheer maakt het mogelijk om het gehele netwerk te monitoren en waar nodig te actualiseren.

logo-sdde

Advies voor SDDE

ONB Networks adviseert en coordineert evenementen organisatie bureau StarDate Dance Events in Hilversum in alle netwerk en communicatie-middelen. Sdde is onderdeel van RTV Company Interactive Communications. Beide partijen begrijpen als geen ander dat een vlekkeloos lopende automatisering van groot belang is in organisaties als deze, daarom zijn ONB Networks en RTV Company partners in crime en hebben de handen ineen gestoken op diverse werkterreinen.