De 5 voordelen van een RMM pakket

foutmelding

Een RMM pakket is een handige tool om je te kunnen voorzien van veiligheid op het gebied van ICT. Het begrip RMM staat voor Remote Monitoring & Management. Dit staat voor bewaking, monitoring en beheer geheel op afstand, zonder dat je het door hebt. Zo worden problemen op het gebied van ICT proactief opgepakt en blijft alles vlekkeloos draaien. Dit handige pakket brengt een aantal voordelen met zich mee, daar nemen we je in dit blog graag in mee.

Proactief beheer

Heb je wel eens last gehad van een virus of een computer die ineens crasht? Dat wordt voorkomen met proactief beheer van jouw systemen. Door tijdig alles te monitoren en problemen op te sporen, komen er geen onverwachte problemen meer naar voor. Zo hoef je niet meer halsoverkop brandjes te blussen en blijft alles vlekkeloos draaien.

Beveiliging op topniveau

Veel computers worden voor meerdere doeleinden gebruikt. Binnen een gezin speelt er iemand een spelletje, slaat de ander even snel een bestand op en wil de ander graag even iets downloaden van internet. Vaak is er geen idee wat de impact op de systemen hiervan kan zijn. Wanneer de computer zowel privé als zakelijk gebruikt wordt, kan het zonder dat je het beseft een heel bedrijf plat leggen. De RMM oplossing brengt daar verandering in door te zorgen voor een veilige overdracht van gegevens. Zo worden virussen en kwaadwillende buiten de deur gehouden.

Beveiliging op topniveau

24/7 monitoring van je systemen

Door continu alles in de gaten te houden, zien we problemen aankomen. Doordat we het aan zien komen kunnen we hier direct op inspelen. In de meeste gevallen kunnen we alle zaken compleet op afstand oplossen waardoor je er niet naar om hoeft te kijken.

Privacy staat voorop

Het meekijken en monitoren roept waarschijnlijk wat vragen op, want hoe zit dit qua privacy gevoeligheid? Privacy staat bij ons hoog in het vaandel en wij hebben alleen toegang tot zaken die geen invloed hebben op jouw privacy. Zo monitoren we alleen gegevens die nodig zijn om alle systemen te laten draaien. Denk hierbij aan zaken als updates, patches, foutmeldingen uit het systeem, prestaties van processoren en schrijven van jouw computer en systemen.

Back-up & herstel

Jouw bedrijf door laten draaien wanneer er onbedoeld data is verwijderd, verloren is gegeven of is gestolen? Dan is back-up en herstel erg belangrijk. Hoe recenter een back-up is, hoe betrouwbaarder alle gegevens zijn. Zorg er daarom voor dat ook als er iets fout gaat, je altijd terug kunt vallen op back-ups. Zo kan je zonder zorgen altijd door met jouw bedrijf.

Dit zijn slechts vijf van de voordelen van het RMM pakket. Naast deze voordelen vinden wij zaken als uitmuntende support en een vast bedrag per maand natuurlijk vanzelfsprekend. Benieuwd wat het pakket voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Delen:

Meer berichten

Promotiefilm ONB-ICT

Over informatie- en communicatietechnologie, oftewel ICT, valt een hoop te vertellen. De ICT wereld staat

VoIP telefonie

VoIP telefonie

Maximaal flexibel en goedkoper uit met je telefonie, dat wil toch iedereen?! VoIP staat voor

Stuur een bericht