Werkplekken verhuizen

Werkplekken verhuizen

Bij een verhuizing komt altijd heel wat kijken. Of dat nu een woning is of een bedrijf. Er is veel om aan te denken en er is altijd wel iets dat anders gaat dan verwacht. Wij maakten het zelf mee.

Netwerk, computers, telefoons en printer

Een tijd geleden vroeg een klant of wij de verhuizing van hun werkplekken wilden verzorgen. En dan niet zozeer de bureaus en de stoelen, maar het netwerk, de computers, printer en de telefoons. Belangrijke voorwaarde van onze klant bij dit project: hun klanten mochten geen hinder ervaren van de verhuizing. De telefoons moesten snel weer aangesloten en bereikbaar zijn, en internet moest snel beschikbaar zijn omdat de klant ook met applicaties in de cloud werkte.

Een mooie uitdaging die we met beide handen aangrepen! Bij zulke opdrachten is een goede voorbereiding het halve werk. Vooraf bezochten wij het nieuwe pand om te inventariseren wat er allemaal aanwezig was, en belangrijker nog, wat niet.

Een goede voorbereiding

Toen wij bij binnenkomst in het nieuwe pand vroegen: ‘Waar vinden wij de internetverbinding?’, hield de beheerder van het pand een kabel omhoog. Een gedeelde open internetverbinding voor het hele pand. Dat vonden wij geen goed idee. We regelden een beveiligde internetverbinding voor de klant door een firewall te plaatsen.

Daarna checkten we of er voldoende aansluitingen zaten bij de werkplekken. Dat zag er goed uit. Check. Deze konden we afvinken … dachten we.

Lege aansluitingen

Op de dag van de verhuizing stond ons een grote verrassing te wachten. De potjes achter de aansluitingen bleken voor een groot deel leeg te zijn! Deze uitdaging vroeg om onze flexibiliteit. Heel fijn dat we in deze situatie konden terugvallen op onze jarenlange ervaring. Als een speer maakten we een nieuw plan. Meters kabel aanleggen en netwerk switches installeren, zodat de computers, printer en telefoons zo snel mogelijk weer werkten. We zorgden ervoor dat 2 medewerkers gelijk weer aan de slag konden in het nieuwe pand. De klanten mochten immers geen hinder ondervinden.

’s Avonds waren alle werkplekken weer up & running. Natuurlijk later dan verwacht, maar we hadden het voor elkaar gekregen.

Dat gebeurt niet meer

Zo zie je maar, bij elke verhuizing gebeurt er iets dat je niet had verwacht. Bij de volgende verhuizing hebben we de potjes achter de werkplekaansluitingen gecheckt in de voorbereidingsfase. Dat begrijp je wel! Wij hadden onze les geleerd.

Even verhuizen, dat is voor ons niet hoe het werkt. Goed voorbereid zijn, denken aan zaken waar je klant geen idee van heeft en meer doen dan je gevraagd wordt. Dat is voor ons de definitie van verhuizen.

Is jouw bedrijf ook toe aan een ander pand? De verhuizing van de werkplekken kun je aan ons overlaten!

Help mij ook snel!

Delen:

Meer berichten

Promotiefilm ONB-ICT

Over informatie- en communicatietechnologie, oftewel ICT, valt een hoop te vertellen. De ICT wereld staat

VoIP telefonie

VoIP telefonie

Maximaal flexibel en goedkoper uit met je telefonie, dat wil toch iedereen?! VoIP staat voor

Stuur een bericht